Az ukrán hadsereg a fegyverkivonások második fázisára készül


Az ukrán hadsereg a nehézfegyverek kivonásának EBESZ felügyelete alatti második fázisára készül.

Erről Ruszlan Tkacsuk, a terroristaellenes hadműveleti stáb szóvivője nyilatkozott. „A luganszki irányvonalon tovább folytatódik a nehéztüzérség kivonásának az előkészülete. Egyben az EBESZ-megfigyelők folytatják a kivont T-64 és T-72 páncélosok sorozatszámának ellenőrzését” – mondta Tkacsuk.

Közben a szembeálló felek kölcsönösen tűzszünet sértéssel vádolják egymást. A kijevi vezetés szerint, a felkelők két páncéltörő rakétát lőttek ki szerdán Donyecktől nem messze északra az ukrán fegyveres erők egyik védelmi állására. A támadásban négy katona megsebesült.

Rogyion Mironcsik, az LNR elnökének tanácsadója szerint Kijev újra provokációval vádolja az LNR harcosait, ezért szeretnék újra összehívni a háromoldalú munkacsoport ülését, hogy megtárgyalják a Kijev által tett kijelentéseket. Csütörtökön reggel az ukrán hadsereg képviselője bejelentette, hogy szeptember 30-án az LNR részéről megsértették a fegyverszünetet a Donbásszban, mivel harckocsielhárító lövedékkel lőtték a Trojick mellett álló ukrán őrposztot.