Kárpátaljai rászorulókat és menekült gyermekeket támogat Óbuda


Kárpátaljai magyarok téli megélhetéséhez és a fóti gyermekfaluban élő menekült gyermekek életkörülményeinek javításához ad támogatást a főváros III. kerületének önkormányzata.

Óbuda-Békásmegyer polgármesteri hivatala az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a beregszászi járásban és Aknaszlatinán nyolcvan háztartás kaphat a kritikus, téli időszakban tűzifát, élelmiszert, vagy a kiegyenlített gázszámla, kiváltott gyógyszer ellenértékét. A háztartásoknak átlagosan 50 ezer forint támogatást ad az önkormányzat – írták. Hozzátették: a képviselő-testület a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízta meg, hogy juttassa el a támogatást a rászorulókhoz.

Közölték azt is: a kerületi önkormányzat döntésével a fóti gyermekközpontban élő kísérő nélkül Magyarországra érkezett 14-18 éves menekültek támogatására adnak egymillió forintot. A 40-90, többségében afgán fiatal segítésére a máltai szeretetszolgálat indított programot szeptemberben, ennek részként sportfelszereléseket szereznek be nekik és lakószobáik berendezését egészítik ki. Szükség van a gyermekek iskolajellegű képzéséhez az angol és a magyar nyelv oktatóinak díjazására, önkéntesek képzésének költségeire is.

mti