Rabszolgákat tartott a munkácsi cigányvajda (videó)


Négy embert rabszolgaként tartott leégett házában Lakatos Kálmán, önjelölt országos cigányvajda, a csütörtök éjszakai lövöldözés gyanúsítottjának az apja – derült ki a Hromadszke ukrán televízió összeállításából.

A négy roma férfi közül az egyik a csatorna tudósítójának elmondta, hogy fogvatatói rabszolgaként bántak vele, folyamatosan verték, kezénél fogva fellógatták. Három másik társa már korábban elmenekült fogvatatóitól. Megmutatta, hogy hátán hegek, feltehetően korábbi ütésnyomok borítják. A férfi elárulta magáról, hogy árva és Szolyvárol költözött a munkácsi cigánytáborba, ugyanis itt munkát ígértek neki. Az egyik táborlakó megsajnálta és befogatta magához a férfit.

Ahogy arról korábban beszámoltunk péntekre virradóan Munkácson lelőttek egy 18 éves roma fiút, majd az áldozat feldühödött rokonai és ismerősei felgyújtották a feltételezett elkövető apjának a házát.
Kapcsolódó hír, hogy a munkácsi romatábor hétezer lakója, tömeges demonstrációt tervez. Hajlandóak egész Kijevig gyalogolni, amennyiben az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt és apját szabadlábra helyezik. Ugyanis Lakatos Kálmán elfogása közben, azzal fenyegetőzött, hogy visszatér és bosszút áll a táborlakókon.