Öngyilkos merényletet követtek el Kabulban egy NATO konvoj ellen

Kabul, 2015. június 30.
NATO katonák  biztosítják egy tálib merénylõ által elkövetett öngyilkos bombarobbantás helyszínét Kabulban 2015. június 30-án. A támadásban, amely a NATO egyik katonai konvojára irányult alig egy kilométerre az Egyesült Államok nagykövetségétõl, a merénylõn kívül egy polgári személy meghalt, legalább 22 megsebesült. (MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali)

Öngyilkos merénylő támadta meg a NATO vezetésű külföldi erők egyik járműoszlopát vasárnap az afgán fővárosban, Kabulban. A merénylő meghalt, három civil megsebesült – közölte a helyi rendőrség.
Abdul Rahmán Rahimi kabuli rendőrfőnök elmondta, hogy a támadó a szövetségesek páncélozott járműve mellett hozta működésbe a nála lévő pokolgépet. A férfi belehalt a robbanásba, amely három járókelőt megsebesített. Külföldi áldozata nem volt a terrorakciónak.
A helyszínre, amelyet lezártak, több mentő érkezett. A sebesülteket kórházba szállították.
A konvoj négy járművéből kettő súlyosan megrongálódott a merényletben, csakúgy mint a környéken lévő számos magánautó. A detonáció betörte több környező lakóház és üzlet ablakát.
Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő közölte, hogy szervezetük felelős a merénylet elkövetéséért.
“Két jármű megrongálódott, a benne ülők mind meghaltak” – állította. A merénylet azt követően történt, hogy a szélsőségesek a múlt hónap végén rövid időre elfoglalták az észak-afganisztáni Kunduzt. A tartományi székhelyet a kormánycsapatok nagy erőkkel ugyan visszafoglalták, de a város környékén folytatódnak az összecsapások a tálibokkal.

MTI