Újabb halálos áldozatok Kabulban, lezuhant egy katonai helikopter


Lezuhant egy katonai helikopter Afganisztánban vasárnap a kabuli NATO-bázisnál. A balesetben 5 koalíciós katona életét vesztette, öt másik pedig sérüléseket szenvedett.
A NATO Eltökélt Támogatás (Resolute Support) fedőnevű afganisztáni missziójának közleménye szerint baleset történt. A Puma Mk 2 helikopter akkor zuhant le, amikor le akart szállni a NATO-misszió kabuli főhadiszállásán. Az afgán biztonsági erők kiképzését végző misszió nem közölte a halottak és a sérültek állampolgárságát.
A londoni védelmi minisztérium vasárnapi közleményéből annyi viszont kiderül, hogy a halottak közül ketten a brit légierő tagjai voltak.
A brit védelmi tárca korábban arról számolt be, hogy vasárnap öngyilkos merénylő támadt rá brit katonai járművek menetoszlopára Kabulban. A merénylő meghalt, három civil megsebesült. Abdul Rahmán Rahimi kabuli rendőrfőnök elmondta, hogy a támadó a szövetségesek páncélozott járműve mellett hozta működésbe a nála lévő pokolgépet. A férfi belehalt a robbanásba, amely három járókelőt megsebesített.
Külföldi áldozata nem volt a terrorakciónak.
Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő később bejelentette, hogy szervezetük követte el a merényletet.

MTI