A salánki óvodán segít Debrecen (képek + videó)


Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata – Magyarország Kormánya, valamint a kárpátaljai magyar szervezetek és egyházak között létrejött megállapodásban foglalt humanitárius segítségnyújtási szándékhoz csatlakozva – segítséget nyújt Salánk településnek.

A háborús helyzet és a gazdasági krízis következtében a kárpátaljai magyarok szociális támogatásai beszűkültek, mely elsősorban az eleve elmaradott települések lakóinak mindennapi életére rótt óriási terheket – írja a civishir.hu. Debrecen önkormányzata 21 millió forintot adományozott az óvoda bővítéséhez Salánk községnek. Az adományt október 12-én, hétfőn adta át Papp László, Debrecen polgármestere Viktor Alyokhinnak, Salánk polgármesterének, és együtt elhelyezték az óvoda új részének alapkövét is.

Sok kisgyerek maradt ki eddig

A Salánki Óvoda 1978-ban épült, az akkori igények szerint. A helyi magyarság lélekszáma intenzíven gyarapodik, sok családban születik 3-4 gyermek is. Az óvodai férőhelyek száma nem tudja kielégíteni a település igényeit, minden évben 30-40 gyermek marad ki az óvodai ellátásból helyhiány miatt. Debrecen önkormányzata ünnepélyes keretek között átadott támogatásával járul hozzá egy korszerű, sok magyar család számára megoldást jelentő óvoda építéséhez.

DehirDebreceni segítség kárpátaljai gyerekeknek

 

Képek: hajdupress.hu