Romák helyszínelnek Munkácson


Nap mint nap terhelő bizonyítékok után kutatnak a romák a múlt heti munkácsi romagyilkosság elkövetésével gyanúsított házának kiégett romjai között.
Ahogy arról korábban már írtunk, október 8-án éjszaka Munkácson lelőttek egy 18 éves roma fiatalembert. A meggyilkolt férfi rokonai és a helyi cigánytábor több tucat lakója órákkal később felgyújtotta a feltételezett gyilkos Oláh Kálmán apjának – az önmagát a munkácsi romák vezérének kikiáltott, tucatnyi bűncselekmény elkövetésével gyanúsított – Lakatos Kálmánnak a házát. A rendőrség rövid időn belül elfogta a gyanúsítottakat, a bíróság emberölés megalapozott gyanúja miatt 60 napra előzetes letartóztatásba helyezte a két férfit.

A romák félve attól, hogy a cigánybáró és családja sokadjára is megússza a felelősségre vonást, saját nyomozásba kezdett. Ötödik napja, hogy bizonyítékok után kutatnak az elüszkösödött romok között. A rendőrség korábban tartott házkutatást a helyszínen, melynek során több fegyvert is előkerült, valamint több tucat ukrán személyigazolvány is. Ám a romák, azóta újabb fegyvereket egy széfet is találtak, amiben személyigazolvány másolatokat és kétes papírokat találtak. Erről értesítették a hatóságokat.