Zaharcsenko: a gázvezetékekben csökkent a nyomás


Alekszander Zaharcsenko, a DNR vezetője bejelentette, hogy október 13-án a gázcsővezetékek gáznyomása kétszeresen csökkent – írja Novorosszia hírügynöksége.

„Az utóbbi napokban hirtelen csökkent a gáznyomás (8,5 kg/cm2-ról 4,5 kg/cm2 –re) a Donyecki Népköztársaság gázvezetékében. Ez Szergej Kurcsenko oligarcha tulajdonába tartozó vállalata miatt van, amely képtelen rendbe hozni a köztársaság üzemanyag ellátását, vagy pedig szándékosan szabotálja ezt a folyamatot” – mondta Zaharcsenko.

A DNR vezetője elrendelte, hogy nyomozást kezdjenek az ügyben. „Minden egyes személyt, akinek köze van az incidenshez, felelősségre fogunk vonni” – mondta Zaharcsenko.

A DNR vezetője szeptember 18-i rendelete szerint szankciókat vezettek be Kurcsenko vállalatai ellen és betiltották a tevékenységüket a köztársaság területén. Ezután a köztársaság főügyészsége nyomozást kezdett Kurcsenko egyik vállalata ellen, amelynek tevékenysége miatt összeomlott a DNR üzemanyagellátása. A DNR Népi Tanácsa október kilencedikén létrehozott egy bizottságot Kurcsenko tevékenységének kivizsgálására.