Leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten


Leégett és használhatatlanná vált a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka az Alkotás úton. A tűz átterjedt egy irodaépületre is, de azt sikerüt megmenteni. Az egyetem kollégiumából átmenetileg 250 embert küldtek ki a tűz miatt.

Csütörtök hajnalban leégett a Testnevelési Egyetem budai atlétikai csarnoka – közölte a katasztrófavédelem. A tűzben senki sem sérült meg. Az Alkotás utcai csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

A tűz átterjedt a szomszédos irodaépületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat.

A tűz miatt egy időre lezárták az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között az oltás idejére. A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között nem járt a 61-es villamos, pótlóbuszok vitték az utasokat.

Reggel 7 óra után újraindult a 61-es a teljes vonalon, és mindkét irányban járhatóvá vált az Alkotás utca is.

mti