Kettős állampolgárságot kérnek Porosenkótól


Honlapunkon rendszerint figyelemmel követjük az államfő hivatalos weboldalán futó lakossági petíciók sorsát. Legutóbb arról a kezdeményezésről írtunk, hogy az autósok azt szeretnék, ha nem állítanák vissza a gépjárművek kötelező műszaki vizsgáját.
Most pedig egy újabb érdekes javaslatra találtunk. A kettős állampolgárság keresőszóra tíz találatot adott ki az elnöki honlap. Ebből nyolc javaslat a kérdés mellett lobbizik, kettő viszont annak ellenében fogalmazódott meg. Ahhoz, hogy bármelyik petíciót is véleményezze Petro Porosenko, arra van szükség, hogy három hónap alatt minimum 25 ezer támogató szavazat érkezzen az adott felvetésre.
Ettől nagyon messze áll a kettős állampolgárság engedélyeztetésére vonatkozó ötlet. Igaz, még jócskán van idő a helyzet megváltoztatására. A legnépszerűbb petíció is csak 237 támogatót talált eddig. De ha összeadjuk a szavazatokat, akkor sem vagyunk sokkal beljebb. Viszont az ellenzők sincsenek sokan, az egyik tiltó javaslatra 20, a másikra 39 igenlés érkezett. A kettős állampolgárságot ellenzők is csak azt szeretnék, hogy az ilyen személyek ne vállalhassanak állami funkciókat.