Hatalmas a kiábrándultság


Bődületes mértékben nőtt az ukránok kiábrándultsága a reformokat és az államvezetést illetően – derült ki a Rejting szociális központ közvélemény-kutatásából.
Az idén szeptemberben megejtett felmérés adatai szerint a megkérdezettek 68 százaléka úgy véli, rossz irányba haladnak a reformok, s csupán 17 százalék válaszolt úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok. 2014 áprilisában, amikor még csak elfoglalták az új vezetők a hatalmi pozícióikat, még 34 százalék támogatta a reformelképzeléseket.
A parlament munkájával jelenleg a lakosság 11 százaléka elégedett, 89 százalék viszont elégedetlen. Tavaly tavasszal 39 százalék volt még elégedett a törvényhozás tevékenységével.
Mélypontra zuhant Petro Porosenko államfő elismertsége. Csupán minden negyedik válaszadó (24 százalék) tartja jónak az elnök politikáját, 69 százalék viszont rossznak nevezte azt. Porosenko népszerűsége 2014 szeptemberében volt a csúcson, akkor 55 százalékon állt.
A kormány munkáját 13 százalék minősítette jónak, 83 százalék pedig negatívnak. 2014 áprilisában még minden második megkérdezett (52 %) volt elégedett.