Esővel indul a hét


Erősen felhős, borult lesz az ég és párás lesz a levegő hétfőn a Köpönyeg előrejelzése szerint. Sokfelé számíthatunk kiadós esőre, záporra. Néhol 20 mm körüli csapadékmennyiség várható. A szél északira, északkeletire fordul és megélénkül. Reggel 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, délután 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei, sokfelé lesznek vizes utak, vízátfolyások. Hidegfronti hatás kezdődik.

Kedden nap nagy részén marad a borongós időjárás, de már egyre kevesebb helyen fordul elő eső. Az északi, északnyugati szél megerősödhet. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán nagy területen fordulhat naposra az idő. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. 12 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, reggelre párássá válik a levegő. Kisebb zápor elvétve fordulhat elő. Reggel 6, délután 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken átmeneti felhősödés lehet és az északnyugati szél is megélénkülhet. Kicsi az esély csapadékra, de egy-egy zápor előfordulhat.15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Hétvégén változóan felhős időre van kilátás mindkét nap többórás napsütéssel, reggelente párafoltokkal.