Kézilabda: továbbra is hibátlan a Kárpáti


A hétvégén a 2. fordulóval folytatódtak az ukrán női kézilabda-bajnokság élvonala. Az Ungvári Kárpáti ezúttal hazai környezetben, a Junyiszty-sportcsarnokban a Dnyiprjanka Herszon együttesét fogadta.
A péntek esti első mérkőzés a vártnál valamivel nehezebben indult. A többnyire idegesen és görcsösen kezdő hazaiak általában 4-5 perc után átlendülnek a „rövidzárlaton”, ám ezúttal nem így történt. A huszadik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor háromgólos előnyre tett szert a Kárpáti, a félidő végére öt gól (13–7) volt a hazaiak előnye. A második játékrészre az Ung-partiak rendezték a sorokat, előnyös volt számunkra, hogy a vendégek lassúak és fáradtak voltak. Az ungváriak kezdtek elhúzni, a végére kicsit felengedtek, de az első játéknap így is magabiztos Kárpáti győzelmével zárult (23–19).


A pénteki rossz kezdés után másnap szervezettebben és a tőlük megszokott átgondoltabb játékkal kezdtek a hazaiak. Összekapta magát a védelem, veszélyes és gyors támadásaikat többnyire lányaink gólra váltották. Szünet előtt már hat góllal vezetett (15–9) a házigazda. A második játékrészben nem változott a játék képe, a vendégek csak erőlködtek, míg a Petrovszkij-csapat sorra dobta a gólokat. A hajrában már pihenhetett a házigazda, a védekezés is fellazult, ám így is 8 gólos különbséggel, 27–19-re diadalmaskodott a Kárpáti.
A hat győzelemmel továbbra is vezeti a tabellát Halicsanka Lviv, a szintén száz százalékos Kárpátinak is 12 pontja van, rosszabb gólkülönbséggel szorul a második helyre. Az ungváriak legközebb a Real Mikolajivot fogadják hazai pályán.