Az összes útlevélkezelőt őrizetbe vették Záhonynál


A Központi Nyomozó Főügyészség minden idők legnagyobb rajtaütését hajtotta végre Záhonynál. Az összes útlevélkezelőt őrizetbe vették és kihallgatják korrupció gyanújával – írta meg a Magyar Idők. A PestiSrácok.hu információi szerint üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják őket a nyomozó ügyészek.

Több mint kétórás üzemszünet lépett életbe ma Záhonynál. Mint kiderült, a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos felderítése nyomán tömeges őrizetbe vételre került sor, amiről mi is hírt adtuk az M1 csatornára hivatkozva. Ezt a Központi Nyomozó Főügyészség hajtott végre. A Magyar Idők úgy tudja, harminc fölött van az útlevélkezelő gyanúsítottak száma, akiknek kihallgatását már meg is kezdték. A gyanúsították ellenszolgáltatás ellenében soron kívüliséget biztosítottak a nekik fizető határátkelőknek.

Úgy tudjuk, hogy a határőrök már évek óta folytatták a bűnös tevékenységet. A komoly korrupciós botránnyal kapcsolatban holnap várható hivatalos tájékoztatás.

A záhonyi határátkelő lezárására amiatt került sor, mert pótolni kellet a letartóztatott útlevélkezelőket.

Két hónappal ezelőtt kilenc pénzügyőrt helyeztek előzetesbe, akiket azzal gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy részt vettek az ukrán határnál a cigarettacsempészésben. A pénzügyőrök a NAV állományába tartoztak, és a TEK csapott le rájuk.

A hétfői akció során egy útlevélkezelőt tetten értek, az alsónadrágjában 950 eurót találtak. Részletek ITT!

Magyar Idők Online