950 eurót találtak a magyar határőr alsójában!


Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 hivatásos rendőrét a Központi Nyomozó Főügyészség, 21 rendőr őrizetben van – közölte Keresztes Imre főügyész.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn 39 helyszínen tartott házkutatást, köztük a határátkelőhely épületében is – tudta meg a valasz.hu.

Kiderült, a nyomozáskor, hogy a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen kértek és fogadtak el a Magyarország területéről kilépő, illetve belépő külföldi állampolgároktól jogtalan előnyt, elsősorban pénzt.

Alkalmanként 20-100 eurót is kaptak a rendőrök, melyet az érkezők az útlevelükben helyezték el, majd a fülkében lévő határrendészeknek adtak át, akik azt az okmányból kivéve az alsónadrágjukban, a nők a melltartójukban rejtették el.

A hétfői akció során egy útlevélkezelőt tetten értek, az alsónadrágjában 950 eurót találtak. A házkutatások során több millió forintot és több ezer eurót foglaltak le az ügyészek. A határrendészek alkalmanként kötelességüket is megszegték, a vonatkozó szabályoktól eltérően léptettek be, illetve léptettek ki külföldi állampolgárokat – tudatta a főügyész.

A Központi Nyomozó Főügyészség 30 rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük többen beismerő vallomást tettek, végül összesen 21 rendőrt vettek őrizetbe, az ő előzetes letartóztatásuk indítványozásáról az ügyészség kedden dönt.