Kárpátaljai aranyérem a varsói cirkuszfesztiválon (videó)


A kárpátaljai születésű Demjén Natália légtornász nyerte az aranyérmet a 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. A fesztiválon nincsenek kategóriák, a különböző műfajok képviselői mind egymás ellen küzdenek, Demjén Natália diadala tehát abszolút győzelmet jelent a versenyen.
A nyertes Vándorszív című produkciót 2011-ben mutatta be először az eszenyi születésű légtornász, aki az elmúlt években fellépett Európa és a világ legnagyobb cirkuszaiban. Nyert már bronzérmet Ukrajnában és Spanyolországban, valamint különdíjat Franciaországban és Oroszországban. A Vándorszívben Demjén Natália egy textilből készült légtornászfüggönyön gyakorlatozik, és úgy ad elő egy tízméteres zuhanásokat tartalmazó mozdulatsorozatot, hogy közben énekel és hegedül is – emelte ki a légtornásznő férje, Kristóf Krisztián.

A 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon tucatnyi ország versenyzője indult. A második helyen a zsűri pontozása alapján holtverseny alakult ki, ezért két ezüstérmet adtak: az egyiket egy cseh oroszlánidomárnak, a másikat egy kolumbiai csapatnak, amely magasban lévő dróton mutatott be egy veszélyprodukciót.