Külföldi befektető érdeklődik a Hoverlánál


Az ua-football értesülései szerint egy külföldi vállalat befektetési lehetőséget keres az ukrán futballban, a cég képviselői az ukrán élvonalban szereplő Ungvári Hoverlával vették fel a kapcsolatot.
A szakportál információ szerint az ungvári klub vezetése tárgyalásokat folytat a külföldi befektetőkkel, akiket a közismert Oleg Luzsnij képvisel a tárgyalásokon. Értesülések szerint egy esetleges tulajdonosváltás esetén az Ungvári klub székhelye átkerülhet Lembergbe. Ugyanis korábban a Lembergi Kárpátival is folytatott megbeszéléseket befektető, ám azok a tárgyalások zátonyra futottak.
Az egyeztetések egyelőre nagyon korai fázisban járnak, így nem meglepő, hogy a felek még nem kívánnak nyilatkozni az ügyről. Viszont MatchDay úgy tudja, hogy a Hoverla tulajdonosai hajlanak az üzletre, néhány millió dollárért hajlandó eladni a klubot. Csakhogy az új tulajdonos a tartozásokat is megörökli.

A portál emlékeztet arra is, hogy néhány hete az ungvári futball klubot keményen megbüntette a FIFA, amiért jogtalanul bontotta fel szerződését Marius Niculae román futballistával. A Hoverla hasonlóan szabálytalanul járt el Razvan Kocsis, Harmony Ikande és Damien Le Tallec esetében is. Hivatalos jelentések szerint az ungvári futball klub a téli és a nyári időszak alatt sem hajthat végre egy átigazolást sem.
Olekszandr Sufrics szerint nem eszik olyan fórón a kását. Az elnökhelyettes szerint amennyiben sikerül megegyezniük a játékosokkal visszavonják a moratóriumot.