László Petra Oroszországba költözneBeperelné a Facebook-ot László Petra, mert a közösségi oldal törölte az őt támogató oldalakat, az ellene uszítókat azonban meghagyta – nyilatkozta az operatőrnő az Izvesztyijának orosz lapnak adott interjúban. László közölte, családjával fontolgatja, hogy Oroszországba költözik – írja a hvg.

A migrant runs with a child before tripping on TV camerawoman Petra Laszlo (L) and falling as he tries to escape from a collection point in Roszke village, Hungary, September 8, 2015. Laszlo, a camerawoman for a private television channel in Hungary, was fired late on Tuesday after videos of her kicking and tripping up migrants fleeing police, including a man carrying a child, spread in the media and on the internet.  REUTERS/Marko Djurica - RTX1RP92

Az operatőr elmondta: amint lezárul az ellene zajló eljárás, Oroszországba költözne családjával, és gondolkodnak azon, hogy elkezdenek oroszul tanulni.

László Petra a röszkei határátkelőnél forgatott, amikor a menekültek áttörték a rendőrsorfalat. Az operatőr több embert igyekezett elgáncsolni, felrúgni, köztük egy kislányt is. Utólag bocsánatot kért, de magát is védte, az Izvesztyijának azt állította, hogy önvédelemből kellett belerúgnia mellette elfutó emberekbe.

Gondolkodik azon, hogy bepereli a Facebookot, mert a közösségi oldal szerint eltakarította az őt támogató spontán létrejött oldalakat, és az ellene uszítóakat meghagyta.

Az elgáncsolt menekültet is perelné, aki a gyerekét cipelte, miközben felrúgta őt az operatőr, mert a férfi szerinte többször megváltoztatta a beszámolóját az esetről. László Petra azt mondta: a férje az ártatlanságát akarja bebizonyítani, számára ez becsületbeli ügy, és rábízza magát.