Lezuhant egy amerikai vadászgépEgy F-18-as amerikai vadászgép 8 kilométerrel a felszállás után zuhant le Angliában. Közel-keleti bevetésről indult volna vissza Amerikába. A pilóta meghalt.

A gép a múlt hétvége óta volt a brit Királyi Légierő (RAF) Lakenheath melletti légi-támaszpontján. A repülőgép és pilótája közel-keleti bevetésen volt, feltehetően Szíriában, és most repült volna vissza Amerikába. A BBC úgy tudja, a repülőgép egy négyes kötelék tagjaként indult Amerikába. A baleset egyetlen áldozata a pilóta, a gép egyébként egy farmon zuhant le – tudatja a faktor.hu.

050102-N-2984R-118
Persian Gulf (Jan. 2, 2005) Ð An F/A-18A+ Hornet, assigned to the ÓSilver EaglesÓ of Marine Fighter Attack Squadron One One Five (VMFA-115), launches from the flight deck aboard the Nimitz-class aircraft carrier USS Harry S. Truman (CVN 75). Carrier Air Wing Three (CVW-3) embarked aboard Truman is providing close air support and conducting intelligence, surveillance and reconnaissance missions over Iraq. The Truman Strike Group is on a regularly scheduled deployment in support of the Global War on Terrorism. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate Airman Apprentice Ricardo J. Reyes (RELEASED)

Szinte ugyanitt tavaly egy HH-60G Pave Hawk típusú amerikai katonai helikopter zuhant le. Az éjszakai repülési gyakorlaton madarakkal ütközött össze, ez okozta a balesetet, amelyben négyen haltak meg.

Az amerikai légierő egyébként harci helikoptereket és F-15-ös vadászgépeket tart a Lakenheath melletti támaszponton. A szerdán lezuhant F-18-as nem tartozott e bázis állandó állományába.