Hogyan élte meg a razziát Záhony? Hogyan pótolják a rendőröket?


Már 38 gyanúsítottja van a záhonyi vesztegetési ügynek. De hogy élte meg Záhony városa a nagy razziát? És legfőképpen, hogyan fogják pótolni az elvitt rendőröket? Ennek járt utána a Szabolcs Online.

Bár a nagyszabású ügyészségi akció miatt torlódás alakult ki a záhonyi átkelőnél, Záhony lakói mit sem érzékeltek a kellemetlen határesetből. Helmeczi László polgármester lapunk érdeklődésére elmondta: csak a közbeszédbe gyűrűztek be a történések, hiszen nagy sajtóvisszhangot kapott a hivatali vesztegetéssel gyanúsított, őrizetbe vett rendőrök ügye az elektronikus és a nyomtatott médiában is.
– Az ügyészségi razzia és az emiatt kialakult átmeneti torlódás a határátkelőnél történt, a város közlekedésére mindez nem volt hatással – mesélte Helmeczi László polgármester.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt szerettük volna megtudni, mi a rendőrség álláspontja az esettel kapcsolatban, mikor és hogyan fogják pótolni az őrizetbe vett 21 rendőrt, illetve van-e bármilyen fennakadás a létszámhiány miatt jelenleg a záhonyi határátkelőnél – irja a Szabolcs Online.

Fehérvári Marietta sajtóreferenstől szűkszavú válaszok érkeztek kérdéseinkre. Azt írta: állásfoglalással kapcsolatban forduljunk a Központi Nyomozó Főügyészséghez; a megyei rendőr-főkapitányság rendelkezik a szükséges erőkkel a záhonyi határátkelőhely rendeltetésszerű üzemeltetéséhez, így nincs fennakadás.