Minden készen áll, elkészültek az új szavazólapok


Megérkezett a megyébe az a közel 1 millió új szavazólap, amit a helyi megyei választási bizottság mulasztása miatt kellett újranyomtatni. A tévedés 949 ezer hrivnyájába került az államnak, azaz nekünk.

A problémát az okozta, hogy az eredetileg kinyomott szavazólapokon hibásan volt feltüntetve a Szamopomics párt neve. Még nem tudni, hogy a hibát elkövető megyei választási bizottság tagjai milyen felelősséget fognak viselni ezért.
Még az is felmerült, hogy szándékos lehetett az elírás, a háttérből valakik így akarták megakadályozni az október 25-i önkormányzati választások lebonyolítását Ukrajnában. Erre azonban a politológusok nem gondolnak. Miroszlava Lengyel elemző szerint egyszerűen csak figyelmetlenségről, ha úgy tetszik, az érintettek hozzá nem értéséről van szó.

Viktor Pascsenko a választásokkal kapcsolatban arra tért ki, hogy ez az elmúlt időszak egyik legpiszkosabb kampánya volt. A lejáratás, a másik bemocskolása jellemezte a jelöltek versengését. Ezzel együtt mégis azt mondja, különösebb balhéra nem számít vasárnap, már csak azért is, mert az európai határok közelsége miatt senki sem akarja rossz színben feltüntetni magát. Felhívta még arra a figyelmet, hogy nagy a tétje a választásnak, ugyanis a decentralizáció után a mostaninál sokkal nagyobb önrendelkezési teret kaphatnak a helyi tanácsok.