Határátkelő nyílik Ukrajna és az LNR között


A luganszki konfrontációs vonal első gyalogos határátkelője október 27-én nyílik meg – írja a TASZSZ.

Erről Georgij Tuka, Luganszk megye ukrán fennhatóságú területeinek kormányzója nyilatkozott. „Október 27-re van tervezve a Sztanyica Luganszkaja átkelő megnyitása. Már minden szolgálat felkészült erre” – mondta Tuka.

Szavai szerint két átkelő megnyitását egyeztették Sztanyica Luganszkaja – Szeverodonyeck és Sztanyica Luganszkaja – Belokurakino között. „Senki sem törölte el az átkelés szabályait és mielőtt valaki átlépné a határt engedélyt kell szereznie” – mondta Tuka. A DNR-hez hasonlóan az LNR-ben nincs egy gyalogos átkelő sem, ahol az emberek Ukrajnába léphetnének. A gyalogos átkelő a Sziverszkij Donyec fölötti hídon keresztül fog haladni.

Közben a Donyecki Népköztársaság visszavonta az összes páncélos járművét a konfrontációs vonal közeléből – jelentette a DNR hírügynöksége.

„A DNR minden egyes páncélosát visszavonták” – mondta Ruszlan Jakubov, a DNR egyik katonai parancsnoka. Október 22-én 10 db T-72 és T-64 páncélost vontak vissza a frontvonalról a Harcizszk melletti katonai bázisra.