Nagydobronyban sem kezdődött minden simán


Újabb incidensekről kaptunk híreket. A korábbi ilyen esetekről már írtunk.

Az Ungvári járásban lévő Nagydobrony egyik szavazókörzetében nem engedték be a megfigyelőket a választási bizottság reggeli ülésére. A testület vezetője szerint a megfigyelők kijevi idő szerint csak nyolc órától tartózkodhatnak a választási körzetekben. A választási bizottság vezetőjének kérésére a kirendelt rendőr megkérte a megfigyelőket, hogy hagyják el az épületet. A megfigyelők lemaradtak a szavazólapok átadásáról és a szavazóládák lezárásáról. Az esetet az OPORA civil szervezet megfigyelői jelentették.

A Técsői járásban lévő Uglya településen az OPORA aktivistái arra lettek figyelmesek, hogy a szavazók a személyigazolványok felmutatása nélkül kapják meg a szavazólapokat. Legalább 50 emberről van szó. Az OPORA megfigyelőjének megjegyzésére a választási bizottság feje azt mondta, hogy erről a választási bizottság döntött, de erről nincs megfelelően dokumentált határozat. Ezt az esetet is jelentették. Ugyanilyen szituációt jelentettek az Ökörmezői járásban lévő Felsőszinevéren is.

Ungváron pedig egy illető kisétált a szavazólapokkal, ami ugye szabálytalan, majd mintegy 40 perc múlva visszajött, hogy leadja a voksát.