Szuperalagútat fedeztek fel az amerikaiak a mexikói határon


Még vasút is van benne, amit a drog csempészésére használtak volna fel.

Egyre kifinomultabb eszközöket használnak a mexikói drogcsempészek az amerikai-mexikói határon. Az amerikai nyomozók a héten egy olyan alagutat fedeztek fel, amelyben még vasút is működött – írta a CNN alapján a vs.

Az alagút nyolc focipálya hosszúságú volt, egy tijuanai raktárból vezetett egy San Diegó-i raktárba, a vasúti rendszeren kívül van benne világítás, villamos energia és fém gerendák is, hogy megakadályozzák az esetleges beomlást. A hatóságok legalább 12 tonna marihuánát koboztak el, amelynek utcai értéke nagyjából 6 millió dollár, emellett 22 embert tartóztattak le. Az amerikaiak állítólag minden évben felfedeznek egy ehhez hasonló alagutat.

Az újonnan felépített alagút felfedezése egy májusban megkezdett hat hónapos vizsgálat része, a lebukásban segédkezett egy titkosügynök is, aki az alagút kiásásánál is dolgozott, majd felajánlotta a csempészeknek, hogy drogot is szállítana és tárolna.

A csempészek a titkosügynöknek szerdán azt mondták, hogy egy nagy mennyiségű marihuánakészletet szállítanak az USA-ba. Ekkor csaptak le a nyomozók, akik szerint ez lett volna az első alkalom, hogy nagy mennyiségű drogot szállítottak volna át az alagúton.

A most felderített alagút a hetedik legnagyobb abból a 75-ből, amit 2006 óta fedeztek fel.