Baloga a KMKSZ-re is számít


Viktor Baloga, Kárpátalja legbefolyásosabb politikusa nem várta meg a hivatalos eredményeket, máris üzent. Egyrészt a kárpátaljaiaknak, másrészt a megyei tanácsba bejutott pártoknak, harmadrészt az ország elnökének.
A Jedinij Centr (JC) megyei listavezetője, parlamenti képviselő köszönetet mondott a szavazóknak azért, hogy a pártja számára oly nehéz időben is kiálltak mellettük és újra bizalmat szavaztak nekik. Megígérte, meghálálják ezt a bizalmat.
Baloga kicsit előre is szaladt, már az esetleges koalíció megalkotásáról is szólt. Azt mondta, csak a demokratikus erőkkel tud elképzelni bármilyen szövetséget is, a megyei tanácsba bejutott pártok közül a Batykivscsinát és a KMKSZ-Ukrajnai Magyar Pártot tartja ilyennek. Várja a javaslatokat a részükről, tette hozzá.
„A banditákkal viszont eltérőek az útjaik” – fogalmazott. Bár nem mondta ki, de a Szolidaritás és a Vidrodzsennya pártokra gondolt.
Üzent Petro Porosenkónak is, azt, hogy nagyon reméli, ezek után az ország elnöke megváltoztatja destruktív viszonyulását Kárpátaljához, levonja a kellő következtetéseket, és belátja, a kárpátaljaiakkal szembeni ellenségeskedés nem hozhat számára pozitív eredményt.