Egy kis ugocsai magyar számtan


A GolosKarpat birtokába jutott nagyszőlősi járási eredmények alapján úgy fest, a Jedinij Centr (JC) elveszítheti eddigi többségét a Nagyszőlősi Járási Tanácsban.

Az ugocsai járási közgyűlés az új felállásban 34 tagú lesz, mint ahogyan a legtöbb járási testület vidékünkön. Pillanatnyi számítások szerint a JC 9 mandátumot szerezhet, a Petro Porosenko Blokk Szolidaritás listája és a Vidrodzsennya 8-8-at, a KMKSZ-UMP 7-et, az UMDP 4-et. De ne feledjük, ez még csak egy feltételezés, az Ukrajnai Választók Bizottságának (KVU) regionális vezetője mai ungvári sajtótájékozttaóján azt prognosztizálta, hogy a magyar pártok összefogva akár abszolút többségre is szert tehetnek a Nagyszőlősi és a Beregszászi járásban. De még a fentebbi forgatókönyv alapján is együtt 11 magyar képviselő lehet, azaz a legnagyobb politikai erő.

Közben Viktor Baloga, Kárpátalja legbefolyásosabb politikusa nem várta meg a hivatalos eredményeket, máris koalíciós ajánlatot tett a KMKSZ-nek és a Batykivscsinának a megyei tanácsban.