Magyar győzelem Ung-vidéken (is)


A KMKSZ-Ukrajnai Magyar Párt listája kapta a legtöbb 6170 (19,3 százalék) szavazatot az Ungvári járásban – posztolta helyzetjelentését Facebook-oldalán Balogh Lívia listavezető.
„Tessenek felemelt fővel járni, ugyanis a választási eredmények fényében elmondható: a KMKSZ a járás listavezető politikai ereje. Önöknek köszönhetően elmondhatjuk, hogy van életképes közösségünk, aki tenni akar saját sorsa irányításáért. S talán a kételkedőknek is sikerülhet hitet adni”.

Hitet saját magukba! Együtt erősek vagyunk! Köszönjük a bizalmat! – írta közösségi oldalán Balogh Lívia, a kulturális szövetség ungvári járási elnöke.

A nem hivatalos adatok szerint a KMKSZ-UMP 6170 szavazatott szerzett (19,3%), a második legtöbb szavazatot számszerűen, 5360-at (16,7%) a Jedinij Centr (JC) kapta, a harmadik helyen a Vidrodzsennya zárt 4962 (15,5%) vokssal. Az elnökpárti Szolidaritás leszerepelt, csak a negyedik lett a voksok 11,2 százalékával. Rajtuk kívül még az Ellenzéki Blokk és a Batykivscsina szerezhet mandátumot az Ungvári Járási Tanácsban.
Az Ungvári járással együtt már négy járásban – Beregszászi, Nagyszőlősi, Técsői – valószínűsíthető a magyar pártok győzelme, ami a vártnál is jobb eredmény. Az Ung-vidéki és a Técsői pedig a meglepetés kategóriába tartozik.

Amennyiben a KMKSZ ügyesen foglalja el az alkupozíciót a koalíció létrehozásakor, az is elképzelhető, hogy ők adják a járási közgyűlés elnökét.

Friss választási eredményeket ITT talál!