Ungváron Andrijiv–Ratusnyak ütközet lesz a második körben


Az egymásnak merőben ellentmondó ungvári exit pollok után kikristályosodni látszik a valós végeredmény. A november 15-én sorra kerülő második fordulóban Bohdan Andrijiv és Szerhij Ratusnyak küzdhet meg a megyeszékhely első emberének székéért.

A nem hivatalos eredmények szerint a Vidrodzsennya színeiben induló Andrijiv 19,5 százalékos támogatottságot kapott, míg az ex polgármester 13,5 százalékot. Mihajlo Kacsur, a Szolidaritás jelöltje, akit az első exit poll még győztesnek hozott ki, valójában csak a harmadik lett 10,3 százalékos mutatóval. Volodimir Csubirkóra, a megyei tanács elnökére 8,9 százalék voksolt.

Pártlistán is hasonló a helyzet, a Vidrodzsennya 6 százalékkal előzte meg a Szolidaritást. Érdekesebb képet mutat az Ungváron a megyei tanácsi listákra leadott voksok aránya. Ott a Szolidaritás áll jobban (18,9%), a Vidrodzsennya a második (13,1%). Ungvárról a megyei magyar lista 7,07 százalékot kapott, míg a városi nem éri el az 5 százalékos küszöböt. Ennek egyik oka lehet, hogy a KMKSZ-UMP városi listája hemzsegett az ismeretlen nevektől.