A Jobbik gratulál a kárpátaljai magyar választási eredményekhez


A kárpátaljai helyhatósági választások előzetes eredményeinek fényében egyre inkább bizonyosnak látszik az, amit a Jobbik már évek óta képvisel: a külhoni magyar politikában nemzeti összefogásra és a legfontosabb kérdéseket érintő nemzetpolitikai konszenzusra van szükség!

Ezt diktálja a magyar közösségek legalapvetőbb érdeke! Üdvözöljük, hogy a Fidesz feladta eddigi megosztó, az ellentéteket szító, a kárpátaljaiakat A és B kategóriás magyarokra osztó politikáját, és ehelyett az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel való összefogásra buzdította a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget. Bízunk benne, hogy a kormánypárt más elcsatolt régiókban is hasonló módon fog változtatni a magyar szervezetekhez és az őket képviselő nemzettestvéreinkhez való viszonyán.

Külön üdvözlendő és örömteli, hogy a városok közül Beregszász és Nagyszőlős, továbbá a magyarlakta települések döntő többsége magyar polgármestert választott, valamint, hogy a KMKSZ és az UMDSZ az eddiginél lényegesen erősebb képviselettel lesz jelen a megyei tanácsban.

Meg kell jegyeznünk ugyanakkor, hogy ha ez az összefogás teljes lett volna – mint ahogyan nem volt az – akkor még az elértnél is több eredménynek örvendhetnénk. Ezért bízunk benne, hogy a választások nem egy folyamat végét, hanem egy új, másfajta politikai kultúra kezdetét jelentik Kárpátalján.

Köszönjük azon kárpátaljai magyar választópolgárok szavazatát, akik részt vettek a voksoláson és magyar listákat, magyar jelölteket támogattak, így hozzájárultak ennek a nagy, közös sikernek az eléréséhez. A mandátumot szerzett polgármestereknek és képviselőknek pedig szívből gratulálunk, a Kárpátaljáért és a régió magyarságáért folytatott küzdelmükhöz sok erőt, kitartást kívánunk.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomra mindig számíthatnak.