Menekültközpontokat újít fel az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában


Tüzelőanyag-osztással és menekültközpontok felújításával segíti az Ökumenikus Segélyszervezet az ukrán belső menekülteket – közölte a szervezet sajtóreferense szerdán.

Kis Boáz tájékoztatása szerint az ACT Alliance (segélyszervezetek genfi székelyű szövetsége) által támogatott nemzetközi segélyprogram keretében ötszáz családnak adnak téli tüzelőt Harkov, Zaporizsja és Herszon megyében, helyi partnereik közreműködésével. A szén, a fa és a biobrikett nemcsak a hideg idő beállta miatt jelent nagy segítséget, hanem azért is, mert a térségek hiányt szenvednek a fűtőanyagból, így különösen nehéz azok beszerzése.

Emellett Harkov és Herszon megyében menekültközpontokat újít fel a szervezet, ezekben nyolcvan családot tudnak átmenetileg elhelyezni. Támogatásban részesülnek továbbá azok a nevelőszülői családok, amelyek a harcok elől menekültek el és jelenleg Zapirozsjában élnek. A segélyszervezet két megyében pszichoszociális segítségnyújtást is biztosít – tette hozzá a sajtóreferens.
Az Ökumenikus Segélyszervezet eddig kétszázmillió forint értékben nyújtott segítséget 24 ezer embernek Ukrajnában, a most indított nemzetközi segélyprogram pedig ugyanekkora összegből valósul meg – írta.

Továbbra is várják az adományokat a www.segelyszervezet.hu honlapon, a 11705008-20464565 számlaszámon (a közlemény rovatban feltüntetve: “Ukrajna”), valamint az október 31-ig élő 1353-as adományvonalon – zárul a közlemény.

mti