Moszkal viheti el a balhét


Az eddig közkedvelt Hennagyij Moszkal kormányzóból kezd bűnbak lenni pártszimpatizánsainak körében. Egyre többen akadnak olyanok, akik őt hibáztatják a Szolidaritás rossz választási szerepléséért.
A megyei állami közigazgatás vezetője a saját sajtószolgálatának adott interjújában próbálta elkenni a lényeget, s azt beállítani eredménynek, hogy a rivális Jedinij Centr (JC) nem tudta megismételni a korábbi választásokon elért elsöprő eredményeket.

Szerdán azért kijutott Moszkalnak. Az ungvári eredmények miatt nagyon mérges civil aktivisták előbb a megyei rendőrkapitányon kérték számon, miért nem akadályozták meg a voksok felvásárlását, majd a kormányzó hivatalába mentek, ahol Moszkalt tették hibássá az ex régiósok jó szerepléséért.
A kormányzó eleinte csak magyarázkodott, majd megelégelte, és kikérte magának, hogy bárki is megemelt hangon beszéljen vele. Utána pedig azt mondta, hogy „egye meg saját maga a Szolidaritás választási stábjának vezetője, amit kifőzött”. Ezzel egyértelműen Valerij Packanra célzott. Arról is említést tett, hogy ez az egész, mármint az ellene uszított közhangulat, valójában Packannak és Viktor Balogának a háttéralkuja.

A háborgó aktivisták csütörtök délutánra népgyűlést szerveznek a megyeháza előtti térre.