Ungváron nem nyugszanak a kedélyek


Folyamatosan ellentmondásos hírek jelennek meg az Ungvári Városi Tanács új összetételét illetően. Egyes értesülések szerint bejutott a magyar lista is, más forrás szerint nem. A végleges választ nyilván csak a hivatalos eredmények közlésekor tudjuk meg.

Mindenesetre biztató, hogy a politikai kulisszák mögött általában jól tájékozó Zakarpattya Online úgy tudja, két képviselője lhet a városi tanácsban a KMKSZ-nek, az egyik az Kulin Zoltán televíziós lesz, hiszen ő listavezetőként indul, a társa pedig az lehet, aki a legjobban szerepelt a saját körzetében.

Az említett portál saját forrásai szerint nagy a valószínűsége annak, hogy az ex régiósok alkothatnak többséget a megyeszékhelyen. Számításaik szerint ez így nézhet ki: Vidrodzsennya 9 hely, Patriot és Európai Párt 4-4 hely, Nas Kraj 3 hely. Együtt ez 20 képviselő, ami a 36 tagú testületben bőven elég a többséghez. A portál a felsorolt pártokat ex régiósok kreálmányának tartja.

Ők úgy számolnak, a Szolidaritás öt helyet, a JC, a Szampomics, a Batykivscsina egyaránt hármat, míg a KMKSZ két helyet kaphat.

Ungváron nem mindenki elégedett a polgármester-választás kimenetelével. A vesztes erők ma a megyei rendőr-főkapitányság épülete előtt kívánnak tüntetni amiatt, mert szerintük elcsalták a választásokat.