Hoverla: négy millió hrivnyára perlik Szevidovot


Jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt négy millió hrivnyára perli Olekszandr Sufrics, az Ungvári Hoverla alelnöke Olekszandr Szevidovot a klub korábbi edzőjét.
Eddig a tréner perelte a Hoverlát, mert állítása szerint, klub a mai napig tartozik neki megérdemelt bérével. Keresetével az ukrán és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), valamint a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz is fordult már. Emiatt többször is pontlevonással fenyegették a Hoverlát, de eddig mindig sikerült megúsznia Sufricséknak a büntetést. A szóban forgó összeget egyik fél sem hozta eddig nyilvánosságra, pletykák szerint egyhavi bérről folyik a vita.
Most újabb meglepő fordulat következett be a lassan két éve húzódó ügyben. Ugyanis Olekszandr Sufrics jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt polgári perben négy millió hrivnyát követel a klub korábbi edzőjét és jelenlegi munkaadóját a Metaliszt Harkovot. Az alelnök ismételten azzal vádolja a trénert, hogy egyoldalúan bontott szerződést, amikor a Hoverlától a lembergi Kárpátihoz igazolt. Sufricsék korábban a Kárpátit is megpróbálták beperelni, ám a szövetség fegyelmi bizottsága elutasította ezt a keresetet. Ezért döntöttek úgy, hogy Szevidov jelenlegi klubját perlik be.
A harkovi polgári bíróság már vizsgálja a keresetet. Ugyanakkor a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem nézi jó szemmel, hogy az ilyen jellegű ügyeket polgári peres eljárásban tárgyalják. Így a FIFA a Hoverlával szemen, akár komoly szankciókat is foganatosíthat.