Moszkal ultimátuma: vagy ő, vagy Packan megy


Amint arról már hírt adtunk, szerdán meglehetősen nagy balhé keveredett a megyei állami közigazgatás épületében, ahol civil aktivisták Hennagyij Moszkal kormányzón próbálták leverni a hatalompárt választási vereségét.

Azzal vádolták a kormányzót, hogy tétlenül nézte, amint az ex régiósok lefizetik a választókat és megnyerik a választásokat Ungváron. A hangos vitának (amiről videó is készült) azóta már folytatása is kerekedett.

Hennagyij Moszkal ma a hivatalos kormányzói oldalán Valerij Packan parlamenti képviselőt vádolta meg azzal, hogy ő szervezte a tegnapi botrányos jeleneteket, s az a célja, hogy elmozdítsa őt hivatalából.

Moszkal azt írja, hogy Packannak a megyevezetői székre fáj a foga, ezért akarja őt eltakarítani az útból. Azt állítja, hogy Packan 400 ezer dollárt kapott Konsztantin Zsevagótól, Ukrajna egyik leggazdagabb üzletemberétől, hogy csináljon polgármestert Ungváron Mihajlo Kacsurból. Zsevago a Kacsur által vezetett Turbogaz gyár tulajdonosa. Miután azonban Kacsur csúnyán elbukta a választást, Zsevago most visszakéri a pénzt Packantól, de ő azt nem akarja visszaadni, ezért igyekszik Moszkalra kenni az egészet.

Moszkal egyfajta ultimátummal fejezi be levelét. Kijelenti, most szabadságra megy egészen az ungvári polgármester-választás második fordulójáig, s csak akkor jön vissza ungvári állomáshelyére, ha Valerij Packant leváltják a Szolidaritás megyei vezetőjének posztjából.