Teljes a névsor: Kulin Zoltán és Veres Pál lesznek az ungvári képviselők


Az Ungvári Városi Tanácsban már nem csak azt tudni biztosan, hogy a bejutott pártok hány képviselőt delegálhatnak oda, hanem már a pontos nevek is ismertté váltak.

Magyar szempontból ami a legfontosabb, hogy a KMKSZ–Ukrajnai Magyar Párt is bejutott, noha sokáig kétséges volt a magyar lista sorsa. A megyeszékhelyen a két magyar párt közös megegyezéssel állított listát, amit hivatalosan a KMKSZ jegyeztetett be. A valamivel több, mint 5 százalékos eredmény 2 képviselői helyet jelent. Kulin Zoltán listavezetőként biztosan bejutott, ő eddig is tagja volt a városi tanácsnak, rajta kívül még Veres Pál szerzett helyet, aki a saját körzetében a voksok 11 százalékát szerezte meg, ami a listán szereplők közül a legjobb eredménynek számít.

A KMKSZ-hez hasonlóan két képviselőt delegálhat az új városi tanácsba a Szamopomics, hármat a Jedinij Centr, a Batykivscsina és a Nas Kraj. Négyet az Ukrajnai Európa Párt, ötöt-ötöt a Patriot és a Szolidaritás, míg a városi választásokat megnyerő Vidrodzsennya nyolcat.

Az Ungvári Városi Tanács teljes névsora:
Vidrodzsennya: Bohdan Andrijiv listavezető, Jurij Okszjon, Jevhen Prozor, Jurij Mandics, Sztaniszlav Ponomarjov, Homonai László, Jurij Sztanko, Ivan Jakubik.
Szolidaritás: Olena Kaminszka listavezető, Roman Bohuszlavszkij, Andrij Riba, Volodimir Bilonka, Dmitro Packan.
Patriot: Mihajlo Csurilo listavezető, Viktor Ljubar, Szerhij Varcaba, Jurij Lomagin, Valerij Babidorics.
Ukrajnai Európa Párt: Ivan Volosin listavezető, Hrihorij Sevcsuk, Tarasz Rumjancev, Anatolij Kovalszkij.
Jedinij Centr: Volodimir Szmolanka listavezető, Miroszlav Horvát, Oleszja Afanaszjeva.
Batykivscsina: Szerhij Santa listavezető, Viktor Scsadej, Andriána Szusko.
Szamopomics: Mikola Szjuszko listavezető, Ivan Roszada.
KMKSZ–UMP: Kulin Zoltán listavezető, Veres Pál.