Gyanúsak a sárkányrepülősök


A Golos Karpat hírportál értesülései szerint pénteken közös razziát tartott a rendőrség és a határőrség a Fancsika határában található nagyszőlősi VeterAN motoros sárkányrepülő klub székhelyén.
A hatóságok azután szállták meg az egyesület hangárját, miután csütörtökön a kora esti órákban a határőrség emberei egy ismeretlen sárkányrepülőt láttak leszállni a körzetben. Az egyesület Fancsika külterületén egy mezőgazdasági rendeltetésű létesítményt bérel, a klub tagjai itt tárolják és szervizelik a sárkányrepülőket.
„A repülési jegyzőkönyveket ellenőrizték az egyenruhások” – nyilatkozta Vaszil Talabira, az egyesület tagja. Hozzátette, nem aggódnak, ugyanis náluk minden rendben van a papírokkal. A határőrök által egy nappal korábban észlelt sárkányrepülővel kapcsolatban elmondta, hogy egy javításon átesett gép berepülését végezték.
A hírportál emlékeztetett arra, hogy a hatóságok korábban ugyanitt találtak egy jelzés nélküli sárkányrepülőt, ami később Szlovákiában zuhant le csempészcigarettával megpakolva.