Lanyo marad Szolyva ura


A Központi Választási Bizottság (CVK) által közzétett hivatalos végeredmény szerint továbbra is Ivan Lanyo marad Szolyva polgármestere.
A Vidrodzsennya színeiben induló mostani polgármester 2672 szavazatot kapott. Lanyo – aki a júliusi munkácsi balhé egyik főszereplőjének, Mihajlo Lanyo parlamenti képviselőnek a fivére –mindössze két szavazattal előzte meg riválisát, a Jedinij Centr (JC) által támogatott Ivan Mikulcját.
Ahogy korábban többször is beszámoltunk róla, Ungvárhoz hasonlóan Szolyván sem volt zökkenőmentes a polgármester-választás. Ivan Lanyo a voksok első összeszámlálása után 9 szavazattal előzte meg ellenfelét. A JC természetesen óvott és csalást emlegetett. Nyolcból három körzetben a szavazatok újraszámolása után mindössze 2 szavazatra olvadt a két polgármesterjelölt közötti különbség. A Baloga-párt szerette volna, ha a maradék öt körzetben is újraszámolják a voksokat, ám ezt elutasította a helyi választási bizottság. Egyes hírforrások szerint a JC bírósághoz fordult a szolyvai polgármester-választás megismételtetése miatt.