Németek oktatták a kárpátaljai határőröket


Véget ért az a háromnapos kurzus, amelyen német rendőrök oktatták a kárpátaljai határőröket a hamis dokumentumok felismerésére. A német szakértők a saját tapasztalataikkal próbálták meg elősegíteni az ukrán határőrök munkáját, hogy akár szemre is felismerhessék a hamis dokumentumokat.

Elmagyarázták, hogy mi az amire érdemes odafigyelni. Például szemlátomást is észrevehető, ha a dokumentumokban hamis fényképek vagy vízumok vannak. A németek azokról a külső jelekről is beszéltek, amelyek alapján felismerhetőek a csalók.

Thomas Taxacher a német szövetségi rendőrség szakértője szavai szerint az illegális bevándorlók száma napról napra növekszik. Hamarosan Németország és több más ország is kénytelen lesz lezárni a határait és az is lehetséges, hogy Ukrajna egy újabb tranzit országgá válhat az illegális bevándorlók számára, ezért kiemelkedően fontos, hogy a határőrök szakértelemmel lássák el a feladatukat. Ez háromnapos német oktatás nem az első volt Ukrajnában. Október elején a lembergi határőröket is hasonló kurzusokban oktatták.