Lezuhant egy orosz utasszállító Egyiptomnál


212 utassal és hét főnyi személyzettel a fedélzetén zuhant le egy orosz repülőgép a Sínai-félszigeten. Nincs jele annak, hogy lelőtték volna. A gép szinte teljesen megsemmisült.

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton – jelentette be az egyiptomi kormányfő, aki emiatt válságtanácskozást hívott össze minisztereivel. A gépen főleg orosz turisták utaztak, túlélőkről nem tudni.

Az orosz légi irányítás szerint a gép egy Airbus A-321-es típus. Nincs jele annak, hogy lelőtték volna a Sínai-félszigeten szombaton lezuhant orosz utasszállító repülőgépet – közölték Kairóban egyiptomi biztonsági források.

Az orosz polgári légi irányítás illetékese szerint a lezuhant repülőgép a kis nyugat-szibériai Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, 92-68-as számú járata volt, a fedélzetén 212 utas és hét főnyi személyzet tartózkodott.
A TASZSZ hírügynökség kairói repülőtéri forrásokat idéz, amelyek szerint mielőtt az Airbus A-321 típusú repülőgép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült.

Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép

A Guardian egyik helyszíni forrása szerint senki sem élte túl a katasztrófát. Bár a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam szövetségesei is fellelhetőek, a lapnak egyiptomi biztonsági források kifejtették: nem tartják valószínűnek, hogy a repülőt lelőtték volna.

mti/karpathir