Eszméletlenre verték a játékvezetőt Kárpátalján (videó)


A nagyszőlősi járási Magyarkomját–Tiszakeresztúr kupameccsen a hazai játékosok úgy megverték Joszip Teremta játékvezetőt, hogy az elveszítette eszméletét és később a korházban tért magához. A spori súlyos fej- és arcsérülést, a diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett, állapota azóta kielégítő. A rendőrség és a járási labdarúgó szövetség is vizsgálatot indított az ügyben.

A szövetség fegyelmi bizottságának rendkívüli ülésén a mérkőzés egyik partjelzője úgy emlékezett vissza, hogy az incidens azután történt, miután a vendégcsapat egyenlített. Elmondta, hogy a hazai játékosoknak nem tetszett a játékvezető ítélete. A bírót mezénél fogva lerántották a földre, majd az egyik magyarkomjáti játékos fejen rúgta, aki ennek következtében elveszítette az eszméletét. Ivan Mudra a hazaiak trénere azzal próbált védekezni, hogy a játékvezető elfogultan bíráskodott, ami ellenszenvet váltott ki a játékosaiban, ugyanakkor elítélte a focista tettét.
Azóta a játékos felkereste a korházban fekvő bírót és bocsánatot kért a történtekért. A fiú magára vállalta a cselekedetet. A játékvezető szerint a sérülési arra utalnak, hogy többen ütötték és rúgták is a földön. A spori szerinte a magyarkomjáti tréner is vétkes abban, hogy hagyta, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Úgy véli egy emberrel akarják elvitetni a balhét. Hozzátette, ezután soha többet nem bíráskodik, csak azt szeretné, hogy az elkövetők megkapják méltó büntetésüket.

„Lassan kezdek magamhoz térni, örülök annak, hogy élek. Nem haragszom rá, csak sajnálni tusom, hogy idáig fajult a helyzet. Elvették tőlem azt, amit igazán szerettem. Kérdezte tőle: „Miért tetted ezt velem?” Ha hibáztam, akkor fordulhattak volna panasszal a szövetséghez, viszont ezek majdnem megöltek, fogyatékost csináltak belőlem – mondta korházi ágyén az 53 éves játékvezető.

A szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött 3–0-ás eredménnyel a tiszakeresztúriaknak adja a három pontot, a magyarkomjáti csapatot pedig diszkvalifikálják a kupasorozatból. A továbbá elmarasztaló szankciókkal megvárják a rendőrségi vizsgálat végét, ugyanis könnyű testi sértés vétsége miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított a nagyszőlősi járási rendőrség.

Nem ez az első ilyen incidens az idén a nagyszőlősi járásban, korábban Tiszaújhelyen egy bajnoki során bántalmazták a bírót.