Iszlamisták támadtak meg egy szomáliai szállodátSzélsőséges iszlamista fegyveresek támadtak meg egy szállodát a szomáliai fővárosban, Mogadishuban vasárnapra virradó éjjel. Legalább tizenkét ember meghalt a terrorakcióban.

People escape from the direction of a huge fire-ball after an accidental explosion at a petrol storage facility within the former United States residential housing in capital Mogadishu September 3, 2013. REUTERS/Feisal Omar (SOMALIA - Tags: DISASTER ENERGY)

A parlamenti képviselők és kormányzati tisztviselők által kedvelt Sahafi hotel bejáratánál az éjjel egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak, majd fegyveresek rohamozták meg a szállodát- írja az MTI.  Később egy újabb erős robbanás rázta meg az épületet, amelynél jelenleg is összecsapások folynak a biztonsági erők és a támadók között.

A CNN idézi a szomáliai  belügyminisztérium szóvivőjét, Mohamed Yusuf Osmant, aki szerint az áldozatok nagy része civil volt.

A támadást az al-Shabaab szomáliai szélsőséges iszlamista szervezet vállalta magára, és a hatóságok is ezt a csoportot tették felelőssé az akcióért.