Megrohamozták a fegyverboltokat az osztrákok


Hatalmas a kereslet a fegyverekre Ausztriában, a nyolc és fél milliós országban főleg az engedélyhez nem kötött sörétes vadászpuskákat vásárolják. A boltosok szerint az elmúlt hónapokban megduplázódott a bevételük – közli az Origó.

A portál szerint szabályosan kifogytak az ausztriai fegyverboltok a sörétes puskákból, az országban csak idén 70 ezer fegyvert adtak el – jelentette a Daily Mail. Ausztriában a vadászpuskák vásárlásához nem, csak más fegyverekhez kell engedély.

A nyolc és fél milliós országban jelenleg körülbelül 900 ezer fegyver van a lakosságnál. Az origó úgy tudja, sokan vannak azok is, akik engedélyköteles pisztolyt akarnak vásárolni, ehhez egy tanfolyamot kell elvégezniük. Az érintettek szerint ezek iránt is nőtt az érdeklődés. Az egyik bolt tulajdonosa arról beszélt, hogy régebben körülbelül öthetente szokott összegyűlni egy tanfolyamnyi csapat, most viszont már hetente tartja őket. Egy kollégája pedig arról beszélt, hogy nála hetente 1-2 ember jelentkezett, most viszont már 6-7 ember jön egyszerre.

Salzburgban mindennapossá vált, hogy a hivatalokban sorba állnak az engedélyért.