Nyílt fenyegetést kapott Angela Merkel


Megkezdődött vasárnap délelőtt a berlini kancellári hivatalban a német koalíciós pártok vezetőinek egyeztetése a migrációs válság kezeléséről. A megbeszélés célja a hetek óta tartó viták lezárása. Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke és Horst Seehfoer bajor kormányfő, a testvérpárt CSU elnöke már szombat este hosszú megbeszélést folytatott.

Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke és Horst Seehofer bajor kormányfő, a testvérpárt CSU elnöke már szombat este hosszú megbeszélést folytatott. A kancellár és a szövetségi kormány menekültpolitikáját élesen bíráló bajor miniszterelnök öt órán keresztül, éjfélig tárgyalt. Erről csak annyi szivárgott ki, hogy a vita konstruktív és tárgyilagos volt.

Vasárnap délelőtt Sigmar Gabriel alkancellárral, a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) elnökével folytatják az egyeztetést, amelyen a kormánypártok több más politikusa is részt vesz.

A CSU vasárnapig adott haladékot a szövetségi kormánynak a menekültpolitika módosítására. Hans-Peter Uhl, a párt vezető belügyi szakpolitikusa nyíltan megfenyegette Angela Merkelt, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapnak azt mondta, hogy

“ha Merkel nem zárja le a határt, nem marad kancellár.

mti