Ellentmondó hírek Jaros letartóztatásáról


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a Jobb Szektor (PSZ) dnyepropetrovszki bázisán tűzpárbaj után letartóztatta és ismeretlen helyre szállította Dmitro Jarost, a szélsőséges tömörülés vezetőjét – számoltak be oroszközeli hírportálok. Később a PSZ cáfolta ezeket az értesüléseket.
Az első hírek szerint az SZBU Alfa kommandós egysége vasárnap kora reggel megpróbálta elfoglalni a Jobb Szekor velikomihajlovkai (Dnyepropetrovszk megye) bázisát. Tűzpárbaj alakult ki a hatóságok és a fegyveresek között. Később az SZBU elfogta és ismeretlen helyre szállította Dmitro Jarost.
Több portál is emlékeztetett arra, hogy Jarost parlamenti képviselőként a mentelmi joga védi, mindaddig, amíg a parlament nem dönt annak felfüggesztéséről. A Jobb Szektor vezérének letartóztatását a hatóságok hivatalosan nem erősítették meg, sőt a szervezet egyenesen cáfolta a történteket.

„Jaros nálam járt, nem fenyegeti senki” – mondta a PSZ egyik önkéntes katonája.

Jaros vélt vagy valós letartóztatását több portál is összefüggésbe hozza Hennagyij Korbant, a nacionalista Hazafiak Ukrajnai Egyesülése (UKROP) nevű párt vezetőjének hétvégi őrizetbe vételével.