Ismertté vált a magyar képviselők támogatottsága


Előzetesen már közöltük a megyei tanácsba bejutott magyar képviselők neveit. Információink alapján ugyanakkor egy helyen módosult ez a lista.

Úgy tudni, Orosz János biztonsági őr helyett Bátori József ismert Ung-vidéki önkéntes lesz a befutó. A többi helyen nincs változás. A megyei magyar listán a 64 tagú közgyűlésbe bekerülő 8 képviselőből öt a KMKSZ-hez (Barta József listavezető, Gulácsi Géza, orosz Ildikó, Kész Barnabás, Bátori József) és 3 az UMDSZ-hez (Rezes Károly, Tűth Miklós, Péter Csaba) sorolható.

Érdemes megnézni a jelöltek támogatottságát is, a listavezetőn kívül a hét bejutott jelöltből hárman tudtak 50 százalék feletti támogatottságot szerezni saját körzetükben, közülük ketten UMDSZ-esek. A legjobban Rezes Károly szerepelt (52,71%), őt Tóth Miklós követi (51,89%). Rajtuk kívül még Gulácsi Géza ért el ötven százalék feletti arányt (50,86%). A további sorrend: Orosz Ildikó (40,70%), Péter Csaba (39,23%), Kész Barnabás (37,49%) és Bátori József (34,85%). A korábban befutónak vélt Orosz János 26 százalékot ért el, a listán tízedik Balogh Lívia pedig 22 százalékot.

A Kárpátaljai Megyei Tanácsban a legtöbb mandátummal (18) a JC rendelkezik majd, a Szolidaritásnak 15, a Vidrodzsennyának 11, a Batykivscsinának 8, az Ellenzéki Blokknak 4 lesz.