Migránsokat vertek baseball ütővelBaseballütővel összevertek két szíriai férfit szombat este a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartománybeli Wismarban egy átmeneti szállásnál. A két férfit kórházba kellett vinni, az ismeretlen támadók elmenekültek. – írja az MTI.

BERLIN, GERMANY - APRIL 08:  Refugees who disagreed over a deal with city authorities to move to a new shelter scuffle as nearby huts were torn down at a temporary, city-tolerated refugee camp at Oranienplatz in Kreuzberg district on April 8, 2014 in Berlin, Germany. Refugees, many of them from Africa who came to Germany via Lampedusa, began dismantling their shelters today after many of them agreed to a deal with city authorities to move to a renovated hostel. Not all of the several hundred refugees, some of whom have been living at the Oranienplatz camp almost a year, have agreed to the deal, and while some said they will go elsewhere, some insist they will stay, despite a city order to vacate.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Vasárnap is baseballütőkkel támadtak meg három szíriai férfit Magdeburgban, Szász-Anhalt tartomány fővárosában. A 30 támadó közül egyet letartóztattak a többiek elmenekültek. A sérülteket itt is kórházba vitték.

Több helyen gyújtogattak is. Szászországban menedékkérők befogadására szánt ingatlanokat gyújtottak fel. Dippoldiswaldéban több lakókonténer égett.

Az Alsó-Szászország tartományban található Sehndében pedig egy házat próbáltak meg felgyújtani, amelyben egy háromfős montenegrói menedékkérő család lakik. Járókelők értesítették a tűzoltókat, de a tüzet még megérkezésük előtt sikerült eloltani. Egy embert letartóztattak. Nem ez volt az első eset, hogy hasonló okokból gyújtogatás történt Németországban.

Péntek este tömegverekedés is volt a Schleswig-Holstein tartománybeli Itzehoe-ban működő befogadóállomáson. 50 arab és kurd migráns esett egymásnak vacsoraosztás alatt, mert egy arab férfi állítólag sértegette a kurdokat. A biztonsági őrök nem tudták leállítani a verekedést, ezért kutyás rendőröket hívtak. A verekedésben négy migráns és két őr sérült meg. Három embert letartóztattak.