Migránsokat vertek baseball ütővel


Baseballütővel összevertek két szíriai férfit szombat este a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartománybeli Wismarban egy átmeneti szállásnál. A két férfit kórházba kellett vinni, az ismeretlen támadók elmenekültek. – írja az MTI.

Vasárnap is baseballütőkkel támadtak meg három szíriai férfit Magdeburgban, Szász-Anhalt tartomány fővárosában. A 30 támadó közül egyet letartóztattak a többiek elmenekültek. A sérülteket itt is kórházba vitték.

Több helyen gyújtogattak is. Szászországban menedékkérők befogadására szánt ingatlanokat gyújtottak fel. Dippoldiswaldéban több lakókonténer égett.

Az Alsó-Szászország tartományban található Sehndében pedig egy házat próbáltak meg felgyújtani, amelyben egy háromfős montenegrói menedékkérő család lakik. Járókelők értesítették a tűzoltókat, de a tüzet még megérkezésük előtt sikerült eloltani. Egy embert letartóztattak. Nem ez volt az első eset, hogy hasonló okokból gyújtogatás történt Németországban.

Péntek este tömegverekedés is volt a Schleswig-Holstein tartománybeli Itzehoe-ban működő befogadóállomáson. 50 arab és kurd migráns esett egymásnak vacsoraosztás alatt, mert egy arab férfi állítólag sértegette a kurdokat. A biztonsági őrök nem tudták leállítani a verekedést, ezért kutyás rendőröket hívtak. A verekedésben négy migráns és két őr sérült meg. Három embert letartóztattak.