Timosenko Janukovics Mercedesén furikázott


A kijevi rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a Julia Timosenko parlamenti képviselő állta használt Мersedes Benz S600 Limousine Lang típusú személygépkocsi korábban a megbuktatott ukrán államfő Viktor Janukovics tulajdonát képezte – olvasható a kiejvi Jevromajdan aktivistáinak Facebook-oldalán.

A 800 ezer dollárt érő páncélozott luxusautó azután került fel a rendőrség nyilvános körözési listájára, miután az nyomtalanul eltűnt az exállamfő mezsihirjai rezidenciájáról. Az elsőleges információk szerint a személygépkocsit 2014 májusában regisztráltatták újra, azzal a céllal, hogy megszerezzék forgalmi engedély másolatát. A kópiával júniusban az új tulajdonos nevére új forgalmi rendszámot állítanak ki. Három napra rá a gépkocsi kiíratják a nyilvántartásból és ideiglenes rendszámot kap. Az ekkor már körözés alatt álló autót a Kornfild cég vásárolja meg és az AA2992KP rendszámmal helyezi forgalomba.

A Мersedesre szeptember végén a Batykivsina párt kivjevi irodájának parkolójának a Jevromajdan aktivistái találtak rá. A most közzétett rendőrségi közlemény szerint a nyomozás alapján megerősítést nyert, hogy a szóban forgó Мersedes Benz S600L típusú gépkocsi csakugyan Viktor Janukovics körözés alatt álló autója.

Közösségi oldalukon az aktivisták egy olyan videót is posztoltak, amelyen az látszik, hogy Julia Timosenko épp ezzel az autóval érkezett az ukrán forradalom kitörésének első évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre.