A Nápoly-Ungvár buszjárat nyolc utasa került kórházba


„A 14 utasból jelenleg nyolc van kórházban. Istennek hála egyikük sem súlyos. Mindegyiküknek tolmácsra van szüksége. Jelenleg két diplomata dolgozik a helyszínen…” – írta Olekszandr Scserba, Ukrajna ausztriai nagykövete a Twitter oldalán.

A Nápoly-Ungvár között közlekedő buszjárat november másodikán hajnali öt körül szenvedett balesetet az A4-es autópálya Bécs közelében. Az osztrák média jelentése szerint Schwechat közelében van egy 290 fokos kanyar és az is lehetséges, hogy a buszsofőr egyszerűen elvesztette az irányítást és felborult. Más médiajelentések szerint 11 sérült van, akik közül ketten súlyosabban sérültek. Az ukrán nagykövet nyilatkozata szerint a sérülteket Bécs, Mödling, és Baden kórházába szállították, a többi utast pedig szállodába helyezték.

Nyilvánosságra hozták a balesetet szenvedett utasok neveit is: Andrij Szenisin, Volodimir Dorosuk, Vira Lesztafjeva, Marija Rad, Rosztiszlav Porohovec, Pavlo Opalinszkij, Irina Grecsuha, Vladiszlav Dicsenszkij, Radmila Bajramova, Jaroszlav Kolodijcsuk, Zsulieta Novak, Natalia Madelik, Volodimir Kolodijcsuk. November harmadikán többjüket már kiengedték a kórházból. Van akit Ausztriában élő ukránok fogadtak be. Az utazást szervező iroda másik buszt küldött a helyszínre.