A legsötétebb muszlim szokás ütötte fel a fejét


Megkövezés elől kellett menekülniük a svéd tévéseknek. A stáb éppen a stockholmi bevándorlók agresszivitásáról készített riportot, amikor a muszlim férfiak felsorakoztak a kivégzésükre.

Stockholm Tensta nevezetű negyedében szándékozott riportfilmet csinálni stábjával egy svéd újságírónő, Valentina Xhaferi, aki amiatt választotta a többek között nagyszámú bevándorlók lakta városrészt, mert az ott élők többször is kövekkel dobálták meg a rendőröket, és más állami szervek képviselőit is megkísérelték megkövezni.
A mandiner.hu által talált cikk szerint azonban nem egészen a tervek szerint haladt a riport. Egy helyi lakossal készítettek volna interjút, aki helyett azonban egy másik, feltűnően ideges illető érkezett, aki később többedmagával tért vissza.

„Úgy gondolták, átléptük a határt, és az ő földjükre léptünk” – mondta el a svéd Expressennek Valentina Xhaferi, aki döbbenten mesélte, hogy a három férfi kövekkel a kezében érkezett, majd kijelentették, hogy megmutatják nekik, mi a megkövezés.

A stáb végül menekülőre fogta, és ugyan hajítottak is feléjük követ az agresszíven fellépő férfiak, végül komolyabb bajuk nem történt az ijedtségen túl.

MEGKÖVEZÉS
 A megkövezés az ókorban volt elterjedt kivégzési mód, napjainkban csak olyan országokban elfogadott büntetési forma, ahol az iszlám a hivatalos vallás. Az iszlám vallási törvénynek, a saríának szélsőséges regulájáról az utóbbi években egyre gyakrabban hallani, hogy valóban alkalmazzák. Rendszerint a radikális iszlámra jellemző, de az ősi kurd vallás követői, a jazidik is elkövették egyes jelentések szerint. Az Iszlám Állam rendszeresen hajt végre nyilvános megkövezéseket az általa ellenőrzött területeken.

mti