Amerikai segítség a kárpátaljai katonáknak


Katonai éjjellátót, monokulárt, vizestömlőt (úgynevezett camelbak) és thermo alsóruházatot kapnak a munkácsi 128-as gépesített lövészdandár katonái.
A felszerelést Anatolij Csizmar, nagyszőlősi születésű, Amerikában élő vállalkozó ajánlotta fel. Az adományt Mihajlo Rivisz, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal helyettes vezetője adta át Andrij Dzsusznak a 128-as gépesített lövészdandár parancsnokának.
„Földink aktívan támogatja a terrorellenes hadműveleti övezetben ATO szolgálatot teljesítő katonáinkat. Ugyanakkor jó lenne, ha már nem szorulnának ilyen jellegű segítségre, s végre béke lenne Ukrajnában, a katonák pedig egészségesen hazatérhetnének családjaikhoz” – fogalmazott az ünnepélyes átadón Mihajlo Rivisz.
A 128-ok parancsnoka elmondta, hogy a katonák jelenleg a kelet-ukrajnai Scsasztye település környékén teljesítenek szolgálatot és nagyon várják már az új felszerelést.
„A kosztra nem lehet panaszunk, minden szükséges élelmet megkapunk. Viszont technikai felszerelésből, főlég éjjellátó készülékből hiány van. Keleten éjjelente már kemény mínuszok vannak, így a thermo alsóruházat is elkél” – mondta a parancsnok, majd megköszönte a felajánlást.